Українські спецслужби запобігли вбивству екс-офіцера ФСБ, який перейшов на бік України

18 Листопада 2016, 13:49

Служба безпеки України запобігла другій спробі викрадення і вбивства колишнього працівника Федеральної служби безпеки РФ, учасника добровольчого батальйону в зоні антитерористичної операції Іллі Богданова. Про це повідомив глава СБУ Василь Грицак на спільному брифінгу з генеральним прокурором Юрієм Луценком в п'ятницю в Києві.

"Операція, яку ми провели, пов'язана з намірами організованої злочинної групи, якою керує з-за кордону, нічого нового не скажу – з Росії, організувати викрадення та вбивство на сьогодні мирного громадянина України", – сказав він.

Грицак уточнив, що мова йде про відомого блогера, екс-працівника ФСБ РФ Іллі Богданова, який є учасником АТО.

За словами Грицака, попередню спробу викрадення і вбивства Богданова спецслужби відвернули в лютому 2015 року, а затриманого кілера в жовтні 2015 року засудили до 8,5 років в'язниці.

Глава СБУ додав, що цього кілера ФСБ завербувала в Бєлгороді (РФ).

Як повідомлялося, поліція оголосила в розшук колишнього кадрового офіцера ФСБ РФ Іллю Богданова, який у 2014 році перейшов на бік України. Знайомі востаннє спілкувалися з ним 12 листопада 2016 року, з того часу він не виходить на зв'язок. Правоохоронці відкрили провадженя за ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу.