З’явилися дані першого тижня моніторингу виконання закону про квоти для українських пісень на радіо

18 Листопада 2016, 12:27

Голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко опублікував результати першого тижня моніторингу виконання закону про квоти для українських пісень у радіоефірі. Відповідну інфографіку він розмістив у Facebook.

Згідно з результатами, лише радіо Kiss FM не виконало закон – в ефірі максимум 24% українських пісень при необхідних 25%.

Артеменко наголосив, що за порушення Нацрада призначатиме перевірки.

Нагадаємо, 8 листопада набув чинності закон про квоти для українських пісень в радіоефірі. Згідно із законом, мовлення кожної телерадіоорганізації має складатися з національного аудіовізуального продукту не менш ніж на 50%. Також телерадіоорганізації при здійсненні радіомовлення повинні забезпечувати частку пісень державною мовою не менше 35% від загального обсягу пісень поширених протягом доби. При цьому телерадіоорганізації, в чиєму ефірі музичні твори на мовах Європейського Союзу становлять не менш ніж 60%, мають трохи меншу квоту – а саме 25% україномовних пісень. За невиконання цих вимог телерадіоорганізаціям загрожує штраф у розмірі 5% від загальної суми ліцензійного збору.