Прокуратура Чорногорії назвала ім’я росіян, які планували замах на прем’єра

18 Листопада 2016, 12:10

Прокуратура Чорногорії назвала імена росіян, які підозрюються в замаху на прем'єр-міністра Міло Джунаковіча і спробі державного перевороту після парламентських виборів, повідомляє Vijesti.

Організаторами називаються громадяни Росії Едуард Широков і Володимир Попов, повідомляє Vijesti.

Зазначається, що у вересні 2016 року вони організували на території Чорногорії, Сербії і Росії групу для здійснення «терактів і замаху на представників влади Чорногорії».

Нагадаємо, поліція Чорногорії повідомила в день голосування про затримання 20 громадян Сербії, які прибули в цю країну з метою організації терактів, захоплення держустанов і арешту прем'єра Міло Джукановича.

Повідомлялося, що серед них могли бути громадяни Росії. Однак в Белграді та Москві ці звинувачення відкинули. 

Прокурор Чорногорії Мілівоє Катніч заявляв, що за спробою захоплення влади на парламентських виборах у жовтні стояли російські націоналісти.

Основною темою парламентських виборів було питання про вектор розвитку країни. Правляча Демократична партія соціалістів Чорногорії, яку очолює Джуканович, виступає за вступ в ЄС і НАТО. 

Видання The Guardian з посиланням на наближене до сербського уряду джерело писало, що секретар Радбезу РФ Микола Патрушев у Белграді вибачився за росіян, які хотіли здійснити спробу перевороту Чорногорії в день виборів.