Російські окупанти за результатами обшуків у Криму затримали двох кримських татар

17 Листопада 2016, 16:23

За результатами обшуків в окупованому Криму силовики затримали двох кримських татар. Про це повідомив заступник глави Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров.

"Це не схоже на те, як зазвичай відбувається. У Бахчисарайському районі одночасно інформація про три обшуки і затримання двох людей. Один обшук проводився одночасно в Сімферопольському районі. Якийсь зв'язок між ними ми провести не можемо. Я, на жаль, не міг виїхати на місце і спілкувався тільки з сусідами і місцевими активістами, які там були присутні", – повідомив Умеров.

За його словами, під час обшуків силовики шукали заборонену літературу, наркотики і зброю.

"Шукали заборонену літературу, наркотики і зброю. З чуток, мова йде про віруючих хлопців, які дотримуються ісламу. Зараз, мабуть, наберуть групу 4-5 осіб, одного оголосять організатором, інших учасниками", – сказав він.

Раніше перший заступник голови Меджлісу Наріман Джелял повідомив, що в Криму найближчим часом очікують нову хвилю арештів.

Нагадаємо, 12 жовтня, співробітники ФСБ Росії влаштували обшуки в будинках кримських татар в селі Строганівка і на масиві Кам'янка в передмісті Сімферополя. А вже 13 жовтня суд у Криму заарештував п'ятьох кримських татар, підозрюваних у тероризмі.

Як повідомлялося, МЗС України закликало Росію припинити переслідування кримських татар.