Рух проти президентства Трампа в США об’єднався в альянс

16 Листопада 2016, 10:55

Протестні групи, які організовують акції проти обрання президентом США Дональда Трампа, заявили про об'єднання в альянс під назвою "Не мій президент" (#NotMyPresident).

Про це повідомляє BuzzFeed. До новоствореного об'єднання увійшли протестні рухи з Нью-Йорка, Вашингтона, Портленда, Орегона, Нью-Джерсі.

Метою альянсу є тиск на колегію виборників з тим, щоб вони проголосували за обрання президентом Хілларі Клінтон, яка, на їхню думку, "є більш відповідальним кандидатом, ніж Дональд Трамп".

Вони закликають до мирних акцій протесту по всій країні, щоб виборники "відчували відповідальність за свій вибір".

Нагадаємо, понад 2 млн американців підписали петицію, що закликає колегію виборників проголосувати за Хілларі Клінтон, яка програла Дональду Трампу на президентських виборах США.

Зазначимо, 19 грудня 538 членів колегії виборників віддадуть свої голоси за кандидата в президенти, якого 8 листопада підтримала більшість виборців їх штатів. 

Для виборників це є формальним голосуванням, оскільки за традицією, а в багатьох штатах і за законом, вони зобов'язані голосувати відповідно до волі виборців своїх штатів. 

Хоча в історії США і були випадки, коли деякі виборники голосували не так, як обіцяли.

Утім, критики зазначають, що сподівання на те, що Колегія виборників проголосує за іншого кандидата, всупереч всенародному волевиявленню, є дуже далекими від реальності.