ЄС закликав Додона проводити реформи у співпраці з парламентом та урядом Молдови

15 Листопада 2016, 17:37

Європейський Союз запропонував новому президентові Молдови Ігорю Додону проводити реформи у співпраці з парламентом і урядом країни.

"Президент, уряд і парламент повинні працювати разом, щоб робити конкретні кроки в проведенні реформ в інтересах громадян Молдови", – наголошується в поширеному у вівторок, 15 листопада, повідомленні делегації Євросоюзу в Молдові.

Відзначається, що "ЄС готовий працювати разом із владою Республіки Молдова для підтримки процесу реформ, які базуються на Угоді про асоціацію ЄС-РМ, зокрема, боротьби з корупцією, формуванні незалежної судової системи, деполітизації державних установ і реформуванні держадміністрації".

Нагадаємо, перемогу в другому турі виборів президента Молдавії, який відбувся 13 листопада, здобув проросійський кандидат від Партії соціалістів Додон. Він отримав 52,27% голосів виборців, у той час як єдиний кандидат від правих проєвропейських партій М.Санду – 47,73%.

Раніше Додон, який також лідирував на президентських виборах за результатами першого туру, заявив під час теледебатів, що "де-факто, Крим належить Росії".

Після цього посла України в Молдові Іван Гнатишина викликали до Києва для консультацій.