НАБУ завершило слідство у справі розтрати майже 500 млн грн на заводі Фірташа

15 Листопада 2016, 17:22

Національне антикорупційне бюро України завершило досудове розслідування кримінального провадження стосовно директора ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат»  Володимира Сивака, який підозрюється в розтраті 492 млн грн. Про це повідомила прес-служба НАБУ.

Володимира Сивака затримали 23 вересня в рамках розслідування зловживання службовим становищем посадовими особами «Запорізького титано-магнієвого комбінату» (ЗТМК), яке призвело до розтрати 492 млн грн. Слідство вимагало призначення суми застави, що відповідає завданому збитку.

У Спеціалізованій антикорупційні прокуратурі повідомили, що Сивак вивів ці кошти через підконтрольні підприємства та енергогенеруючі компанії на Кіпр. 

Слідство вимагало призначення суми застави, що відповідає завданому збитку, але суд заарештував Сивака на 56 днів з альтернативою внесення застави в розмірі понад 5 млн грн. За Сивака внесли заставу. Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала апеляцію на це рішення суду, але, як повідомляє НАБУ, 9 листопада з невідомих причин відкликала її.

ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат" створене в 2013 році державою в особі Фонду державного майна України (володіє 51% статутного капіталу) і Кіпрської компанією "TOLEXIS TRADING LIMITED" (49%), що належить Дмитру Фірташу.