Геращенко розповіла про лікування колишнього поленого бойовиків “ЛНР” Жемчугова

14 Листопада 2016, 14:26

Звільненого з полону терористів "ЛНР" Володимиру Жемчугову у Німеччині зробили кілька операцій, спостерігається позитивна симптоматика з лікування очей. Про заявила перший заступник спікера ВР Ірина Геращенко.

"Рівно 2 місяці тому нам вдалося звільнити Жемчугова з Луганської в'язниці. Це було велике щастя, ми за нього боролися рік. Володимир зараз перебуває на лікуванні в Кельні. Ми дякуємо всіх, хто до цього причетний, це німецька сторона, це пані Ангела Меркель сприяла цьому, це Ребекка Хармс. Володимиру ж зробили кілька операцій, у нього дуже позитивна симптоматика з лікування очей і можливо, дай Бог, він хоч на одне око бачитиме. Там ще багато питань за операціями, також буде стояти протезування", – розповіла вона.

Як повідомлялося, українців Володимира Жемчугова і Юрія Супруна обміняли за формулою "два на чотири" в м.Щастя Луганської області 17 вересня. Жемчугов в результаті підриву на розтяжці отримав важкі поранення, а також втратив обидві руки. Із серйозними ушкодженнями, без рук, майже сліпий був захоплений бойовиками рік тому і кілька місяців перебував у камері.