Клімкін вважає, що Україна має шанс отримати рішення щодо “безвізу” до 24 листопада

13 Листопада 2016, 22:00

Україна може отримати рішення щодо лібералізації візового режиму з ЄС до саміту 24 листопада. Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін.

"Усі чудово розуміють, що повинен бути механізм реагування на міграційні ризики не тільки по відношенню до України, а й щодо будь-якої держави. Я вважаю, що в принципі до кінця року і у Європейського парламенту, і у країн-членів є шанс знайти компроміс… Питання в тому, коли країни Європарламенту зможуть досягти компромісу, якщо вони зможуть це зробити на наступному тижні, то у нас звичайно такий шанс є", – сказав він в ефірі одного з телеканалів.

Читайте також: Подальше відкладення рішення ЄС про "безвіз" для України є неприпустимим – МЗС

Клімкін також зазначив, що на минулому тижні в Європейському парламенті відбувалися дискусії щодо процедури припинення дії угоди про безвізовий режим з третіми країнами, однак домовленостей поки не було досягнуто.

Як повідомлялося, подальшого прогресу щодо безвізового режиму для України не очікується, доки не буде схвалений новий механізм призупинення безвізових режимів.

Європарламент мав розглянути питання про безвізовий режим для України у листопаді, проте не вніс його до порядку денного. В Адміністрації президента України запевнили, що питання про введення безвізового режиму між Україною та ЄС можуть внести до порядку денного Європарламенту за кілька днів до пленарної сесії.