Киян попередили про сильні снігопади та хуртовини

10 Листопада 2016, 19:09

13 листопада у Києві очікується суттєве погіршення погодних умов. Про це Київська міська державна адміністрація з посиланням на Державну служба України з надзвичайних ситуацій.

Згідно з повідомленням, синоптики прогнозують сильні снігопади, хуртовини, пориви північно-східного вітру 15-20 м/с, снігові замети, утворення снігового покрову висотою до 20 см, налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледицю.

Читайте також: В Україну прийдуть сильні снігопади

«Щоб уникнути небезпеки, пов’язаної із природними явищами, міська влада закликає водіїв, за можливості, не користуватися власним автотранспортом у період негоди. Управління з питань надзвичайних ситуацій Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища нагадує основні правила поводження у разі посилення вітру:

  • усі вікна будинків щільно закрити, прибрати з балконів і лоджій предмети, які можуть випасти назовні;
  • якщо ви опинилися на вулиці, то триматися подалі від рекламних щитів, ліній електропередачі, дерев;
  • у разі сильного вітру сховатися в найближчому приміщенні або природному укритті;
  • уникати перебування поблизу великих дерев, особливо тополь, а також не паркувати поруч із ними автотранспорт», – йдеться у повідомленні.

Крім того, Управління з питань надзвичайних ситуацій рекомендує при падінні дерев чи гілок, при травмуванні людей тощо негайно інформувати екстрені служби за телефонами: 101 або 103.

Зазначимо, цього тижня в Україні переважали дощі та сильні пориви вітру, на Закарпатті підтопило домогосподарства.

Позначки: