Громадянинові Естонії, який воював на боці “ЛНР”, загрожує 15 років тюрми

8 Листопада 2016, 19:51

Генпрокуратура спрямувала до суду обвинувальний акт щодо громадянина Естонії, який воював на боці терористичної організації "ЛНР". Про це повідомили в прес-службі Генеральної прокуратури України.

«Генеральною прокуратурою України передано до суду обвинувальний акт стосовно виданого Естонською Республікою громадянина цієї країни, який обвинувачується за в участі у 2014-2015 роках за грошову винагороду у діяльності терористичної організації «ЛНР» у складі її незаконного збройного формування, так званого «окремого Луганського комендантського полку». (ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 258-3 КК України)», – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що в ході розслідування, яке здійснювали слідчі Служби безпеки України, зібрано докази збройного опору естонця силам Антитерористичної операції під час боїв за Луганськ, триманні у заручниках військовослужбовців цих сил, носінні та зберіганні вогнепальної зброї.

Крім того, встановлено факт відзначення підозрюваного керівниками терористичної організації «ЛНР» так званим почесним знаком «Битва за Луганск».

У ГПУ зазначили, що обвинувачений перебуває під вартою та йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років.

Читайте також: У Молдові впіймали «ЛНРівця», який приїхав вербувати бойовиків на Донбас