Американці в Україні вже проголосували на виборах президента США – посольство

8 Листопада 2016, 12:59

Американці, які проживають або тимчасово перебувають на території України, вже здійснили своє виборче право на президентських виборах в США. Про це повідомили в прес-службі американського посольства у вівторок.

"Приблизно 8 тис. американців постійно проживають на території України, за оцінками консульського відділу. Разом з тим, з урахуванням тих, хто перебуває з тимчасовими поїздками, кількість американців одномоментно може досягати 16 тис. Але ті, хто приймає рішення проголосувати на території України, це вже зробили за допомогою пошти, як це зазвичай відбувається на американських виборах", – ідеться в повідомленні.

У дипмісії також повідомили, що при посольстві не відкривають виборчих дільниць, а виборці голосують відповідно до процедури, затвердженої в кожному штаті індивідуально.

"Це залежить від правил, які встановлюють виборчі комісії у виборчих округах, які розташовані в США. При цьому в деяких штатах самі штати встановлюють тимчасові рамки, в деяких навіть на рівні округу це визначається", – відзначили в прес-службі.

Нагадаємо, у США розпочалися вибори 45-го президента. Результати загального голосування повинні оголосити вже на наступний день, тобто в середу, 9 листопада.

За підсумками голосування у трьох населених пунктах штату Нью-Гемпшир перемагає кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп. 

Позначки: