В уряді розповіли про список товарів, які можна буде ввозити на окупований Донбас

5 Листопада 2016, 14:42

Список товарів, які офіційно можуть перетинати лінію розмежування в Донбасі, ще погоджується. Про це заявив радник міністра у справах окупованих територій і переселенців Юрій Гримчак.

"Є розуміння того, що, наприклад, продукти харчування можна перевозити через лінію розмежування тому, що ми частково втрачаємо економічно і політично. Список погоджується. Він буде оприлюднений. Можна буде частково зняти якісь питання щодо товарів, які перетинають лінію розмежування незаконно", – зазначив він.

За його словами, товари, які незаконно ввозять на територію окупованого Донбасу, – це не контрабанда, а незаконно переміщені товари через лінію розмежування.

"Контрабанда існує через кордони між країнами, які визнані. У нас немає там кордонів з якоюсь іншою країною. Там така сама Україна, тільки тимчасово окупована територія", – запевняє Гримчак.

Нагадаємо, раніше у Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій та ВПО повідомили, що офіс Організації Об’єднаних Націй стане майданчиком для співпраці і комунікації між різними міжнародними організаціями, некомерційними фондами тощо.