Йованович вважає, що необхідно розширити повноваження НАБУ

5 Листопада 2016, 11:42

Посол США в Україні Марі Йованович зазначила необхідність розширення повноважень Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) і прискорення створення в країні антикорупційного суду.

"Хвиля загального обурення корупцією свідчить про необхідність зберегти і розширити повноваження НАБУ, пов'язані з проведенням розслідувань, і як можна швидше створити антикорупційний суд. Ми готові підтримувати зусилля уряду України в боротьбі з корупцією і розуміємо, що система електронних декларацій активів є початком, а не завершенням процесу виявлення і припинення корупційної діяльності", – сказала Йованович.

На її думку, перспективу притягнення корупціонерів до відповідальності повинні визначати український народ і уряд України.

Посол також зазначила, що американська сторона очікує від українських правоохоронців розслідувань підозрілих фактів, розкритих в ході е-декларування.

"Система електронних декларацій про активи служить своїй заданій меті – підвищити рівень прозорості серед високих посадових осіб. Ми сподіваємося, що правоохоронні органи України своєчасно виявлятимуть і розслідувати підозрілі корупційні справи", – резюмувала вона.

Раніше повідомлялось, що державний департамент США назвав успіхом реалізацію системи е-декларування в Україні та нагадав про необхідність притягнення до відповідальності тих, хто використовував державні посади для збагачення.

Нагадаємо, 30 жовтня о 24:00 завершився перший етап подання електронних декларацій для суб’єктів декларування, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище. Система електронного декларування почала працювати з 1 вересня 2016 року.

Громадянська мережа ОПОРА підрахувала, що нардепи задекларували грошових активів у розмірі майже 12 млрд у гривневому еквіваленті. ГПУ заявила, перевірить сплату податків нардепами із готівкових коштів, які задекларували понад 100 тисяч доларів готівки.