Прокуратура закрила справу про виведення нардепом Котвіцьким $40 млн з України

4 Листопада 2016, 18:26

Прокуратура міста Києва не виявила шахрайства у виведенні з України 40 млн дол. народним депутатом з фракції "Народний фронт" Ігорем Котвіцьким. Про це повідомила речник київської прокуратури Надія Максимець.

"Мова йде про кримінальне провадження, яке було розпочато за заявою одного з народних депутатів щодо можливих шахрайських дій народного депутата Котвіцького. Ми не порушували підслідності. Все було проведено відповідно до вимог Кримінального процесуального кодексу, неупереджено досліджені всі обставини. Було з'ясовано, що були зобов'язальні відносини між сторонами, були відображені ці кошти в деклараціях даної особи, були опитані низка свідків. Крім того, посадові особи Національного банку та "Ощадбанку", які повідомили, що транзакція не суперечила законодавству", – розповіла Максимець.

Читайте також: У справі Насірова знайшли офшори, на які могли перераховуватися хабарі посадовцям ДФС

Спікер прокуратури м.Києва додала, що слідчими було враховано висновок експерта, який вказав, що документи, які підтверджують зобов'язальні відносини, не мають ознак підробки.

"Зобов'язання між сторонами дійсно існувало. На підставі доказів, слідчими було прийнято рішення про закриття кримінального провадження у зв'язку з відсутністю складу злочину. Ми досліджували, чи були в діях Котвіцького шахрайські дії. Було з'ясовано, хто був другою стороною, що ця компанія зареєстрована в Панамі, але не входить до переліку офшорних зон", – пояснила вона.