У Канаді розпочали імплементацію Угоди про ЗВТ з Україною

4 Листопада 2016, 09:24

Уряд Канади подав до федерального парламенту законопроект, необхідний для ратифікації Угоди про вільну торгівлю із Україною (СUFTA). Про це заявила міністр міжнародної торгівлі Канади Христя Фріланд під час виступу у парламенті.

«Я мала за честь внести до парламенту законопроект про імплементацію Угоди про вільну торгівлю з Україною. Цей догорів служить ще одним доказом підтримки Канадою незалежності, суверенітету та економічного зростання України», – сказала Фріланд.

За її словами, втілення Угоди дозволить суттєво підтримати середній клас в обох країнах.

«Ми наблизилися на один крок ближче до отримання вигоди від CUFTA, яка створить можливості як для канадців, так і для українців. Ця угода надасть поштовх нашим економікам, прискорить інновації та посилить представників середнього класу і тих, хто прагне до нього долучитися», – зазначила міністр.

Вона підкреслила, що особисто дуже пишається канадською підтримкою України.

«Як один із 1.25 млн українських канадців, я дуже пишаюся непохитною підтримкою Канадою України», – наголосила Фріланд.

У міністерстві міжнародної торгівлі додали, що Канада налаштована якомога швидше ратифікувати CUFTA.

«Канада рішуче налаштована співпрацювати із народом України для допомоги у втіленні важливих економічних та демократичних реформ і посилення бізнес зв’язків між двома державами», – заявили у відомстві.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко запропонував синхронно ратифікувати угоду про зону вільної торгівлі, підписану під час візиту прем’єра Трюдо до України 11-12 липня, парламентами обох країн.