Порошенко поговорив із Байденом про електронне декларування

3 Листопада 2016, 23:23

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з віце-президентом США Джозефом Байденом. Про це повідомили в прес-службі глави держави.

«Віце-президент Байден привітав президента Порошенка з успішним завершенням першої фази електронного декларування і назвав її важливим кроком у боротьбі з корупцією в Україні. Співрозмовники обмінялися думками щодо співпраці в галузі енергетичної безпеки. Президент України і віце-президент США також обговорили ситуацію на Донбасі. Джозеф Байден наголосив на важливості продовження санкцій проти Росії за невиконання нею Мінських домовленостей»,- йдеться у повідомленні.

Читайте також: Порошенко прокоментував е-декларації українських держслужбовців

Нагадаємо, 30 жовтня о 24:00 завершився перший етап подання електронних декларацій для суб’єктів декларування, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище. Система електронного декларування почала працювати з 1 вересня 2016 року.

Громадянська мережа ОПОРА підрахувала, що нардепи задекларували грошових активів у розмірі майже 12 млрд у гривневому еквіваленті. ГПУ заявила, перевірить сплату податків нардепами із готівкових коштів, які задекларували понад 100 тисяч доларів готівки.