Посол США прокоментувала статки українських можновладців в е-деклараціях

2 Листопада 2016, 16:19

Завершення першого етапу електронного декларування продемонструвало, що в Україні існує велика прірва між багатіями та простим народом. Про це заявила посол США в Україні Марі Йованович.

За її словами, запровадження системи електронного декларування стала кроком вперед для держави, адже тепер українська громада може дізнатися, чи прозорим та чесним шляхом здобули свої кошти високопосадовці. Йованович наголосила, що тепер важливо, щоб декларації проаналізували НАЗК та НАБУ.

Читайте також: Bloomberg проаналізував е-декларації українських високопосадовців

«Без сумніву, існує велика прогалина між багатіями і бідним населенням України. Звісно, це викликає стурбованість. Важливо зосередитись на тому, щоб гарантувати прозорість, що багатство було набуте у законний спосіб. Тож е-декларування – це позитивне рішення», – підсумувала Йованович.

Нагадаємо, 30 жовтня о 24:00 завершився перший етап подання електронних декларацій для суб’єктів декларування, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище. Система електронного декларування почала працювати з 1 вересня 2016 року.

Громадянська мережа ОПОРА підрахувала, що нардепи задекларували грошових активів у розмірі майже 12 млрд у гривневому еквіваленті. ГПУ заявила, перевірить сплату податків нардепами із готівкових коштів, які задекларували понад 100 тисяч доларів готівки.