Віра Савченко в суді назвала імена викрадачів своєї сестри

1 Листопада 2016, 17:17

Сестра депутатки Надії Савченко Віра на судовому засіданні розповіла дала свідчення у справі викрадення льотчиці. Про це йдеться у повідомленні прокуратури міста Києва.

Згідно з повідомленням, засідання відбулося у вівторок, 1 листопада.

«У судовому засіданні стосовно ватажка терористичної організації «ЛНР» Ігоря Плотницького розпочався допит свідків та потерпілих, заявлених державними обвинувачем – прокурором відділу прокуратури міста Києва.  Зокрема, першою свої покази надала сестра Надії Савченко Віра, яка повідомила суду обставини викрадення та незаконного переправлення останньої через кордон України до Російської Федерації, а також підтвердила причетність Ігоря Плотницького та інших осіб до вчинення цих злочинів», – наголосили у прокуратурі.

Також повідомляється, що Віра вказала як на співучасника викрадення так званого начальника контррозвідки терористичної організації «ЛНР» Володимира Громова.

Наступне судове засідання відбудеться 10 листопада о 17:00.

Загалом у справі Плотницького будуть свідчити 17 осіб. Зокрема, на наступне засідання заплановано допит Надії Савченко та її матері.

Нагадаємо, у березні СБУ розпочала процедуру заочного засудження ватажка «ЛНР» Плотницького, у серпні суд дозволив заочний розгляд справи. Як відомо, Плотницького звинувачують у вчиненні терористичного акту, захопленні заручників та викраденні старшого лейтенанта Збройних Сил України Надії Савченко.