НАЗК просить ГПУ перевірити можливу спробу зриву е-декларування

31 Жовтня 2016, 15:27

Національне агентство з питань запобігання корупції просить Генеральну прокуратуру розслідувати технічні неполадки, що виникли при реєстрації е-декларацій, які могли призвести до зриву кампанії декларування. Про це повідомила прес-служба НАЗК на своїй сторінці в Facebook.

Зазначається, що мова йде про технічні проблеми, які виникали 26 – 28 жовтня у роботі Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, адміністратором якого є державне підприємство "Українські спеціальні системи".

Зокрема, агентство просить правоохоронців перевірити причини збоїв і оцінити факти збоїв на наявність ознак кримінального злочину і спробу можливого зриву кампанії по декларуванню, а також розпочати досудове розслідування цих фактів.

Крім того, НАЗК поінформувало президента України, Комітет Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції Кабінет міністрів України і секретаря Ради національної безпеки і оборони України відповідними зверненнями.

Нагадаємо, раніше у Національному агентстві з питань запобігання корупції (НАЗК) пояснили нестабільну роботусвого сайту великою кількістю запитів.

Система електронного декларування почала працювати з 1 вересня 2016 року.