Сьогодні Україна вшановує 72-гу річницю визволення від нацистів

28 Жовтня 2016, 10:54

Президент України Петро Порошенко у п'ятницю, 28 жовтня, візьме участь у заходах у зв'язку з вшануванням пам'яті загиблих з нагоди 72-ї річниці вигнання нацистів з України, які відбудуться на площі Слави об 11:00. Про це повідомила прес-служба глави держави.

28 жовтня 1944 року під час Другої світової війни, найзахідніший регіон України – Закарпаття, був визволений від військ нацистів.

"Звитяжна битва за Україну, що тривала довгі 22 місяці, стала вирішальним чинником розгрому військ гітлерівської Німеччини і її союзників… Але ціна перемоги була страшною. Під час усіх наступальних операцій на території України обірвалося життя трьох мільйонів воїнів… Маємо пам’ятати усіх, хто загинув у ті трагічні роки. Їх історична перемога над нацизмом дала мир і свободу народам, взаєморозуміння і розвиток демократії, що нині є дорогоцінними надбаннями усього людства", – сказав президент у своєму зверненні.

Порошенко зазначив, що сьогодні українцям знову довелося захищати свою землю та протистояти агресору.

"Завдяки національній єдності, солідарності міжнародного співтовариства, патріотизму українських солдатів та офіцерів, добровольців та волонтерів, усього суспільства вдалося створити сильне військо і зупинити російську агресію. Нові Збройні Сили України продемонстрували усьому світові боєздатність, військову майстерність та високі людські якості військовослужбовців, довели, що є гідними спадкоємцями і продовжувачами ратної слави переможців нацизму", – зазначив президент.

Порошенко подякував ветеранам Другої світової війни, учасникам визвольної боротьби та сучасним героям.

Нагадаємо, Петро Порошенко призначив довічні державні стипендії дев'яти учасникам бойових дій у період Другої світової війни 1939-1945 років.