Українцям порадили утриматись від відвідування Анкари через загрозу терактів

19 Жовтня 2016, 11:09

Міністерство закордонних справ радить українцям утриматись від відвідування центру столиці Турецької Республіки Анкари та публічних місць у місті через загрозу терактів.

Про це повідомляє Департамент консульської служби МЗС України у Facebook.

”За інформаційним застереженням Губернаторства Анкари щодо можливої загрози вчинення терактів у період з 17 жовтня 2016 року по 30 листопада 2016 року, забороняється проведення мітингів, демонстрацій, зборів на площах, вулицях, парках та в закритих приміщеннях”, – йдеться у повідомленні.

У зв'язку з цим українция, які постійно проживають, тимчасово перебувають в провінції Анкара або планують приїзд до столиці, радять утриматись від відвідування без необхідності центру міста та публічних місць, довготривалого перебування в аеропорту, вокзалах, на зупинках громадського транспорту, зокрема, метро, поблизу поліцейських відділків та постів, органів державної влади та місцевого самоврядування.

У випадку потрапляння в надзвичайну ситуацію необхідно по можливості невідкладно повідомити посольство за телефонами гарячої лінії: +905336176273, +905537101566 та +905336198275.

Нещодавно смертник підірвав себе під час поліцейського рейду у турецькому місті Газіантеп. На початку року поліція Стамбула попередила про загрозу теракту в міському транспорті.

17 лютого в центрі Анкари біля будівель генерального штабу ЗС і парламенту Туреччини бувпідірваний замінований автомобіль. Теракт забрав життя 28 людей, ще понад 60 осіб дістали поранення. Менш ніж за добу, 18 лютого, відбувся новий вибух біля військового конвою на південному сході країни.

Відповідальність за теракт в центрі турецької столиці взяли на себе бойовики угруповання «Соколи свободи Курдистану». Екстремісти заявили, що теракт є відповіддю на політику президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана щодо курдів, і пообіцяли продовжувати напади.