Битва за Мосул: курди звільнили сім прилеглих сіл, лідер ІД покинув місто

17 Жовтня 2016, 16:00

Бійці курдських загонів пешмерга звільнили сім курдських, арабських та християнських сіл поблизу іракського міста Мосул.

Також було взято під контроль головні дороги в районі Аль-Хамданія і просунулися на п'ять кілометрів у бік міста Бартелла, розташованого на відстані близько 20 кілометрів від Мосула.

 

Лідеру ІД Абу Бакр аль-Багдаді вдалося врятуватися після авіаудару. Автоколона з командирами бойовиків потрапила під обстріл ВПС міжнародної коаліції.

Десятки екстремістів, в тому числі Абу Мусу аль-Магриб, вдалося ліквідувати, однак самому аль-Багдаді вдалося втекти.

 

ООН зазначає, що гуманітарні наслідки військової операції може позначитися на долі до 1 мільйона 200 тисяч людей, що живуть у Мосулі та його околицях.

 

Битва за Мосул є найбільшою військовою операцією в Іраку від часу виходу з країни американськисх військ у 2011 році. 

Нагадаємо, спільна операція іракського командування і курдський бійців зі звільнення Мосула від бойовиків «Ісламської держави» почалася вранці 17 жовтня.

Армія країни надає підтримку з повітря сил міжнародної коаліції на чолі з США. В операції беруть участь близько чотирьох тисяч курдських бійців.

Мосул – друге за величиною місто Іраку з населенням 1,3 млн осіб – знаходиться під контролем бойовиків «Ісламської держави» понад два роки.