У Києві СБУ звільнила дружину бізнесмена, яку злочинці викрали для отримання викупу

15 Жовтня 2016, 12:52

Співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією звільнили дружину київського бізнесмена, яку учасники організованого угруповання викрали для отримання викупу. Про це повідомив прес-центр СБУ.

Правоохоронці встановили, що зловмисники викрали жінку з під власного будинку та п’ять днів утримували в орендованій квартирі. За звільнення дружини вони вимагали від підприємця $150 тисяч.

Трьох учасників угруповання затримали поблизу одного з ринків у Дніпровському районі Києва під час отримання всієї суми викупу. Правоохоронці звільнили заручницю та повернули її до родини.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі) та ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для затримання решти встановлених учасників організованого угруповання.

Як повідомлялося, увечері 18 липня на вул. Кудряшова в Солом'янському районі Києва невідомі в масках викрали голову департаменту електропостачання Укрзалізниці Валерія Людмирського. Вони застрелили собаку, якого вигулював Людмирський, а самого чоловіка заштовхали в авто і відвезли в невідомому напрямку. Злочин попередньо кваліфікували за ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини). 7 вересня голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе повідомила, що Людмирського досі не знайшли.