Голова комітету Європарламенту закликав посилити санкції проти РФ через Сирію

7 Жовтня 2016, 13:21

Голова комітету Європарламенту із закордонних справ і член правлячої у Німеччині партії «Християнсько-демократичний союз» (ХДС) Ельмар Брок закликав посилити санкції проти Росії.

«Ми зобов'язані і далі посилювати тиск на Росію за допомогою економічних санкцій», – сказав Брок.

На його думку, необхідні санкції в технологічній області, які могли б скоротити можливості Росії розвивати оборонний потенціал. Брок зазначив, що такі заходи вже приймалися за часів «холодної війни».

Політик звинуватив Росію в бомбардуванні Алеппо і зазначив, що населенню міста могла б допомогти лише відправка наземних підрозділів. Однак, за словами політика, Німеччина не готова відправити туди своїх солдатів. В якості альтернативи Брок запропонував постачати окремим групам сирійських повстанців зенітно-ракетні системи.

Раніше ввести санкції проти Росії закликав голова комітету бундестагу з питань зовнішньої політики Норберт Реттген з партії канцлера Ангели Меркель Християнсько-демократичний союз (ХДС).

Напередодні американська газета Wall Street Journal з посиланням на інформоване джерело писала, що німецька влада вивчає можливість введення нових санкцій країн Євросоюзу проти РФ у відповідь на її дії в Сирії.