Суд встановив новий термін відсторонення заступника глави Миколаївської ОДА Романчука

28 Вересня 2016, 17:16

Центральний районний суд міста Миколаєва з другої спроби підтримав клопотання військової прокуратури щодо встановлення нового терміну відсторонення від посади першого заступника голови Миколаївської ОДА Миколи Романчука, якого судять за вимагання 92 тисяч доларів хабара.

«Колегія суддів Центрального районного суду прийняла рішення відсторонити Миколу Романчука від посади першого заступника голови Миколаївської ОДА на два місяці – до 27 листопада», – йдеться у рішенні суду.

Протягом судового засідання 28 вересня суд двічі йшов на перерву, щоб вирішити це питання. Першого разу колегія суддів відхилила клопотання військової прокуратури про продовження терміну усунення Миколи Романчука з посади.

Своє рішення судді обгрунтували тим, що постанова Приморського районного суду міста Одеси з цьго приводу втратила чинність ще 4 вересня, а прокуратура подала клопотання тільки 28 вересня. Таким чином, вже 24 дні чиновник мав повне право обіймати свою посаду.

Романчук, у свою чергу, заявив, що є законослухняним громадянином і на роботу не пішов, а взяв відпустку.

Після цього військова прокуратура подала ще одне клопотання вже про обрання нових термінів по відстороненню Романчука. Цього разу суд її підтримав і оголосив перерву у засіданні до 1 листопада.

Нагадаємо, в Миколаєві під час спецоперації СБУ та військової прокуратури за вимагання хабара близько $100 тисяч затримали чотирьох високопосадовців, серед яких перший заступник голови Миколаївської ОДА, Герой України Микола Романчук. За словами генпрокурора Юрія Луценка, вони входили до злочинної групи, яка вимагала й отримала хабарі за надання дозволу на видобуток вапняку в одному із районів Миколаївської області. Приморський районний суд Одеси 8 червня заарештував Романчук на два місяці з можливістю внесення застави в сумі 5,5 млн грн. 22 червня стало відомо, що за Романчука внесли заставу. А вже 23 червня Романчук вийшов із СІЗО після внесення застави у 5,5 млн гривень.