Комітет Європарламенту підтримав надання українцям безвізового режиму

26 Вересня 2016, 18:57

Комітет із прав і свобод громадян, порядку та внутрішніх справ Європарламенту підтримав надання українцям безвізового режиму. Про це у Facebook повідомив президент України Петро Порошенко.

За його словами, «це важливий крок до остаточного рішення, яке ми очікуємо найближчим часом».

Як повідомлялося, 5 вересня Комітет Європейського парламенту з питань громадських свобод, юстиції та внутрішніх справ вперше розглянув проект доповіді про скасування віз для громадян України. На наступному комітетському засіданні – в кінці вересня – цей документ має бути затверджений комітетом, а потім – Європарламентом.

5 вересня доповідачка Європарламенту Марія Габріель рекомендувала скасувати візовий режим з Україною й закликала членів комітету з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ підтримати проект її доповіді.

Комісар Євросоюзу з питань розширення та європейської політики сусідства Йоханнес Хан запевнив, що питання надання Україні безвізового режиму перебуває на етапі остаточного вирішення.

Президент Європарламенту Мартін Шульц запевнив, що сприятиме внесенню питання безвізу для України в порядок денний Європарламенту на початку жовтня.