Луценко попросив ООН допомогти у розслідуванні трагедії в Одесі 2 травня

23 Вересня 2016, 17:23

Генеральний прокурор Юрій Луценко запропонував Місії ООН надати допомогу слідчим органам України у проведенні низки експертиз у рамках найбільш резонансних проваджень, зокрема Одеської трагедії 2 травня 2014 року. Про це повідомила прес-служба ГПУ.

Луценко, а також його заступники Євгеній Єнін і Анатолій Матіос провели зустріч з делегацією Моніторингової Місії ООН з прав людини в Україні на чолі з Фіоною Фрейзер.

«Україна зацікавлена у встановленні істини щодо трагічних подій 2 травня 2014 року в Одесі, залучення авторитетних міжнародних експертів під егідою ООН та інших міжнародних організацій сприятиме підвищенню довіри до результатів слідства не лише в Україні, але й за її межами», – сказав генпрокурор.

Як повідомлялося, під час масових заворушень в Одесі 2 травня 2014 року загинули 48 осіб і понад 200 отримали поранення. 

Обвинувачення інкримінує 22 підсудним скоєння злочину за ознаками ч. 2 ст. 294 (масові безлади, що призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків) та ч. 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України. П'ятеро обвинувачених, в тому числі громадяни України Долженков, Корчинський, Романюк та громадяни Російської Федерації Сакаулов і Мефьодов, перебувають у СІЗО. На попередніх засіданнях суду свідки, в тому числі офіцер поліції, підтвердили їх активну участь у масових заворушеннях.

Також прокуратура встановила особи тих, хто керував людьми при захопленні Будинку профспілок в Одесі 2 травня 2014 року.