У Дніпрі затримали посадовця Держпраці на хабарі

21 Вересня 2016, 10:59

У Дніпрі під час одержання хабаря затримали одного із заступників начальника державного підприємства у галузі сертифікації об’єктів нафтогазового комплексу Державної служби України з питань праці. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

У повідомленні зазначається, що чоловік вимагав неправомірну вигоду за видачу дозвільних документів на діяльність мережі 11-ти автомобільних газозаправних станцій на території міста.

"Видачу документів посадовець оцінив у 196 тисяч гривень", – зазначається у повідомленні.

 

Правоохоронці кілька місяців документували протиправну діяльність чиновника, зокрема було зафіксовано, як чоловік одержав 56 тис. грн неправомірної вигоди у кілька етапів.

"20 вересня оперативники Управління захисту економіки спільно з працівниками обласної прокуратури затримали одного із заступників начальника профільного державного підприємства Державної служби України з питань праці у місцевому кафе. 140 тисяч гривень хабара чиновник поклав до кишені та спокійно продовжив свою вечерю", – підкреслюється у повідомленні.

 

За цим фактом відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Правоохоронці встановлюють всіх осіб, які також можуть бути причетні до корупційної діяльності.

Нагадаємо, 20 вересня співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили у хабарництві одного з керівників Головного управління Державної фіскальної служби у Рівненській області.