Водіям нагадали про вимогу вмикати фари вдень за містом

20 Вересня 2016, 16:18

За межами населеного пункту вдень транспортні засоби зобов’язані рухатися з увімкненими денними ходовими вогнями або ближнім світлом фар у період з першого жовтня по перше травня. Про це нагадують в управлінні превентивної діяльності в Київській області.

Відповідні норми в українському законодавстві пов’язані насамперед з необхідністю додаткового позначення транспортного засобу при недостатній видимості, зокрема в осінньо-зимовий період.

У відомстві зазначили, що за порушення водіями цих правил передбачено штраф в розмірі від 425 до 510 гривень.

Раніше поліція закликала водіїв зважати на мінливу осінню погоду.

"За такої погоди водіям потрібно бути максимально уважними та обережними за кермом. Не перевищуйте швидкість, дотримуйтесь безпечної дистанції та правил паркування, уникайте ризикованих маневрувань. В умовах недостатньої видимості, обов’язково рухайтеся з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями", – попереджають в поліції.

У поліції також рекомендують, якщо дощ настільки сильний, що втрачається транспорт з поля зору, відмовитись від продовження руху, виїхати на узбіччя і зупинитися. При цьому обов'язково включивши аварійну світлову сигналізацію.