Деякі підрозділи ДПСУ перейменували на честь українських діячів

20 Вересня 2016, 11:07

Котовський прикордонний загін перейменовано на Подільський, а відділ прикордонної служби "Іллічівськ" Одеського прикордонного загону – на  "Чорноморськ". Про це повідомляє прес-центр ДПСУ.

Зазначається, що в рамках заходів з декомунізації в прикордонному відомстві перейменували відділи та загони із раніше присвоєними радянськими назвами. Так, Котовський прикордонний загін перейменовано на Подільський, а відділ прикордонної служби "Іллічівськ" Одеського прикордонного загону – на  "Чорноморськ".

Зазначається, що загалом в прикордонному відомстві налічується 34 іменні підрозділи, 11 з них вже перейменували на честь видатних українських діячів та діячів новітнього часу в історії України. Серед них відділ прикордонної служби "Шалигіне" імені Петра Калнишевського, відділ прикордонної служби "Мігове" імені Українського козацтва, корабель морської охорони "Павло Державін" та інші.

Заходи з перейменування прикордонних підрозділів відбувається в рамках виконання закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки".