Україна ввела санкції проти причетних до судилищ над українцями в РФ

16 Вересня 2016, 20:40

РНБО України ухвалила рішення про застосування санкції до осіб, причетних до протиправних дій проти громадян України. Про це інформує прес-центр РНБО.

Йдеться, зокрема, про представників правоохоронних та судових органів РФ, відповідальних за незаконне переслідування громадян України Олега Сенцова, Олександра Кольченка та інших, які були неправомірно затримані, засуджені, й досі незаконно утримуються на території Росії.

«На засіданні було розглянуто питання продовження дії запроваджених РНБО України у вересні 2015 року персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), а також застосування додаткових санкцій стосовно фізичних та юридичних осіб, причетних до російської агресії проти України», – сказано в тексті.

Нагадаємо, у четвер, 15 вересня, Рада Європейського Союзу ухвалила рішення про затвердження узгодженої 7 вересня постпредами країн ЄС пропозиції про продовження на шість місяців (до 15 березня 2017 року) індивідуальних санкцій щодо 146 російських і українських фізичних і 37 юридичних осіб. Санкції будуть діяти до 15 березня 2017 року.