США і Росія домовилися продовжити перемир’я в Сирії на 48 годин

14 Вересня 2016, 23:39

Глави зовнішньополітичних відомств США та Росії Джон Керрі та Сєргєй Лавров в телефонній розмові домовилися продовжити режим припинення бойових дій в Сирії ще на 48 годин. Про це повідомив на брифінгу в середу представник Держдепу США Марк Тонер.

"Вони обговорили і домовилися про продовження режиму припинення бойових дій ще на 48 годин", – сказав він, зазначивши, що Керрі і Лавров також зійшлися на думці про те, що перемир'я в Сирії в цілому дотримується.

"Не дивлячись на поодинокі повідомлення про насильство, в цілому угода (про перемир'я – Ред.) дотримується. Рівень насильства значно нижчий, порівняно з попередніми днями", – сказав Тонер.

За його словами, порушення режиму припинення бойових дій фіксуються по обидва боки.

"Ми бачимо порушення з обох сторін. Я не можу сказати, скільки з кожного боку, але з обох сторін", – зазначив представник держдепу.

Нагадаємо, угода про припинення бойових дій в Сирії, узгоджена Москвою і Вашингтоном в кінці минулого тижня, набула чинності в понеділок увечері. Її підтримав і Дамаск, який оголосив про припинення бойових дій сирійської армії до неділі. Вже за першу добу перемир'я гуманітарні організації зафіксували різке скорочення кількості жертв серед цивільного населення.