Шульц сприятиме внесенню питання безвізу для України в порядок денний Європарламенту на початку жовтня

14 Вересня 2016, 21:34

Президент Європейського парламенту Мартін Шульц назвав можливі терміни ухвалення рішення щодо надання Україні безвізового режиму. Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради за результатами зустрічі голови парламенту Андрія Парубія з керівником ЄП. 

"Парубій повідомив, що з паном президентом було проговорено можливі терміни, коли  рішення щодо безвізового режиму може бути прийнято. За його словами, президент Мартін Шульц зазначив, що 29 вересня засідатиме комітет Європарламенту, який має затвердити остаточну редакцію", – йдеться у повідомленні. 

Голова Верховної Ради наголосив, що "ми дуже розраховуємо, що у перший сесійний тиждень жовтня це питання попаде до порядку денного Європаламенту і буде підтримано".

«З президентом (Європарламенту. – Ред.) домовились, що він зробить усе можливе, аби питання безвізового режиму попало до порядку денного і було підтримане Європейським парламентом. Розраховую, що вдасться це реалізувати, і надіюся, що ми зможемо стати свідками успішного і вже остаточного рішення Європейського парламенту», – підкреслив Парубій.

Як повідомлялося, увечері 5 вересня Комітет Європейського парламенту з питань громадських свобод, юстиції та внутрішніх справ вперше розглянув проект доповіді про скасування віз для громадян України. На наступному комітетському засіданні – в кінці вересня – цей документ має бути затверджений комітетом, а потім – Європарламентом.

5 вересня доповідачка Європарламенту Марія Габріель рекомендувала скасувати візовий режим з Україною й закликала членів комітету з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ підтримати проект її доповіді.

Комісар Євросоюзу з питань розширення та європейської політики сусідства Йоханнес Хан запевнив, що питання надання Україні безвізового режиму перебуває на етапі остаточного вирішення.