У МВС прокоментували провадження ГПУ проти Авакова

14 Вересня 2016, 10:24

Незважаючи на кримінальне провадження проти глави МВС Арсена Авакова, про яке говорив генеральний прокурор України Юрій Луценко, міністр продовжуватиме виконувати свої обов'язки. Про це заявив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк.

"Мені абсолютно невідомо про яку справу говорив генеральний прокурор і, чесно кажучи, я не розумію, чому це обговорюється, як головна подія дня", – сказав  Шкіряк.

Він також зазначив, що кримінальне провадження може бути відкрито проти будь-якого громадянина України, в тому числі і міністра внутрішніх справ Авакова, якщо є відповідна заява.

"Я можу заспокоїти і російську пропаганду … і ту частину українського політикуму, яка вже сьогодні буде намагатися махати прапорами, – ніяких проблем в цьому не бачу. Це абсолютно нормальна юридично-процесуальна дія", – сказав радник глави МВС.

Крім того, він зазначив, що на час розслідування Аваков буде продовжувати виконувати свої посадові обов'язки. "Міністр внутрішніх справ залишатиметься на посаді … Ніяких норм це не порушує", – підкреслив Шкіряк.

Нагадаємо, раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що ГПУ відкрила кримінальне провадження проти міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. 

За словами Луценка, провадження розпочали після звернення глави Центру протидії корупції Віталія Шабуніна.