Сьогодні в Сирії набув чинності режим перемир’я

12 Вересня 2016, 21:27

Увечері 12 вересня 2016 року в Сирії набув чинності режим перемир'я між урядовими військами і формуваннями опозиції. Про це передає Reuters.

Повідомляється, що урядова армія президента Сирії Башара Асада оголосила перемир'я на сім днів, проте залишила за собою право реагувати на активність збройних груп противника.

Reuters з посиланням на джерела повідомляє, що сирійські повстанці заявили про готовність дотримуватися угоди про припинення вогню.

Відзначимо, угода передбачає забезпечення гуманітарного доступу та спільні дії США і Росії проти "Ісламської держави" та інших терористичних підрозділів.

9 вересня стало відомо, що США і Росія погодили план, покликаний знизити рівень насильства в Сирії і перейти до мирного врегулювання ситуації.

Відповідно до домовленостей, досягнутих за підсумками переговорів держсекретаря США Джона Керрі і глави МЗС Росії Сєргєя Лаврова, всі сторони конфлікту повинні припинити військові дії з 12 вересня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за декілька годин після того, як стало відомо про досягнення російсько-американських домовленостей щодо перемир’я в Сирії в Алеппо бої відновилися з новою силою.