Біля АП затримали чоловіка, який за хабар пообіцяв сприяти судді з безстроковим обранням на посаду

12 Вересня 2016, 15:03

Сьогодні, 12 вересня, біля Адміністрації Президента України працівники прокуратури Київської області та Служби безпеки затримали особу, яка за $30 тисяч обіцяла сприяти обранню на посаду судді одного з районів міста Києва безстроково. Про це повідомила прес-служба прокуратури.

"Установлено, що наприкінці серпня поточного року зловмисник запропонував одному з суддів м. Києва, п’ятирічний строк повноважень якого закінчився, за грошову винагороду в розмірі 30 тис. доларів США отримати позитивну рекомендацію ВККСУ та позитивне рішення Верховної Ради України щодо обрання на посаду судді безстроково, та окремо за винагороду в розмірі 500 доларів США за прискорення отримання позитивного висновку спецперевірки, яка проводиться Службою безпеки України", – ідеться в повідомленні.

Правоохоронці затримали правопорушника за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 (шахрайство) КК України.

Зараз проводиться обшук за місцем проживання затриманої особи.

Водночас народний депутат Павло Різаненко опублікував у Facebook фото моменту затримання і написав, що затриманою особою може бути Ільницький Микола Володимирович.

Нагадаємо, Солом'янський суд Києва дав дозвіл на затримання судді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса, який підозрюється в отриманні хабара $150 тисяч.