Україна має одну з найпотужніших бронетанкових шкіл у світі – Турчинов

11 Вересня 2016, 13:54

Україна має одну з найпотужніших бронетанкових шкіл у світі, а вітчизняні танки – серед найкращих. Про це сказав секретар РНБО Олександр Турчинов у своєму привітанні до Дня танкіста.

«Наші мужні танкісти, щодня ризикуючи життям, захищають рідну країну. Україна пишається численними подвигами, мужністю та непохитністю воїнів-танкістів! Пам'ятаємо тих, хто не повернувся з поля бою, пожертвувавши своїм життям заради Батьківщини. Вічна пам'ять та шана!», – ідеться у привітанні.

Турчинов побажав екіпажам бойових машин здоров'я та оптимізму.

«Разом ми зупинили агресора, разом і звільнимо всі тимчасово окуповані території!», – наголосив секретар РНБО.

Президент Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook також привітав танкістів зі святом.

"Дякую за мужність та героїзм!", – написав президент.

Міністр оборони Степан Полторак також привітав військовослужбовців та ветеранів танкових військ з професійним святом, передає Урядовий портал.

“Сьогодні танкові війська – це справжній броньований кулак і ключова складова бойового потенціалу Збройних Сил України!”, – зазначається у привітанні.

Він згадав геройські вчинки полковника Євгена Сидоренка, майора Євгена Межевікіна, старшого лейтенанта Василя Божка, молодшого сержанта Сергія Ісаєва, солдата Євгена Мартинюка та багатьох інших військовослужбовців танкових військ.

Нагадаємо, день танкістів в Україні, згідно з указом президента від 29 серпня 1997 року, відзначається у другу неділю вересня. У Радянському союзі День танкіста також відзначався в ці дати.