Заступника голови Київської ОДА затримали на хабарі 200 тис. грн

9 Вересня 2016, 22:20

Сьогодні, 9 вересня, правоохоронці затримали на хабарі 200 тис. грн заступника голови Київської облдержадміністрації Ігоря Любка. Про це написав у Facebook голова МВС Арсен Аваков.

Зазначається, що Любкочерез посередника Юрія Пуденка, начальника управління Департаменту охорони здоров'я Київської ОДА, вимагав та отримав неправомірну вигоду в розмірі 200 тис. грн. від своєї підлеглої за безперешкодне переведення до іншого державного органу.

За версією слідства, Любко спільно із головою Київської ОДА Максимом Мельничуком місяць тому отримали непідтверджену інформацію, що керівник Департаменту АПК області виплатив суму в розмірі 15 млн грн фермерам у якості компенсації за бюджетною програмою, оскільки, за їхнім розумінням, така сума без «відкату» виплачена бути не могла, почали вимагати частину коштів, які начебто отримала зазначена керівниця департаменту, погрожуючи звільненням. В подальшому остання знайшла інше місце роботи, про що повідомила керівників.

«Любко, за погодженням із губернатором, вимагав зазначену суму за підписання розпорядження про звільнення із формулюванням, яке не зашкодило б подальшому працевлаштуванню», – ідеться в повідомленні.

Аваков зазначив, що зараз тривають 13 обшуків за місцями роботи та проживання фігурантів, у тому числі, в голови КОДА Максима Мельничука.

Як згодом написав у Facebook генпрокурор Юрій Луценко, слідство вивчає роль у злочині голови ОДА Мельничука, який декілька днів назад терміново подав у відставку. 

Нагадаємо, напередодні у ЗМІ з'явилася інформація, що голова Київської ОДА Максим Мельничук 1 вересня написав заяву про звільнення за власним бажанням. Він був призначений головою обладміністрації 3 лютого 2016 року.