Глави МЗС Німеччини і Франції підтвердили намір відвідати Україну наступного тижня

8 Вересня 2016, 17:32

Глави МЗС Німеччини і Франції Франк-Вальтер Штайнмаєр і Жан-Марк Еро підтвердили намір відвідати Україну наступного тижня. Про це повідомляє прес-служба українського МЗС в Facebook.

"Триває робочий візит Міністра Павла Клімкіна в німецьку столицю. За підсумками переговорів з німецьким колегою Ф. Штайнмаєром домовилися продовжити взаємодію в контексті досягнення прогресу в питанні встановлення миру на Донбасі. Сторони підтвердили намір проведення зустрічі в Києві на рівні глав МЗС України, ФРН та Франції на наступному тижні", – сказано в повідомленні.

Раніше ЗМІ повідомили, що в Києві міністри обговорюватимуть можливість повернення до "нормандського формату".

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що президент Франції Франсуа Олланд анонсував саміт "нормандської четвірки" у найближчі тижні. Крім того, президент Росії Владімір Путін заявив, що Росія і надалі підтримуватиме "нормандський формат", водночас Путін не сказав, чи братиме він участь у планованій найближчими тижнями зустрічі. Заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв припустив, що зустріч у "нормандському форматі" пройде в Берліні.