Прикордонників на Харківщині підозрюють у розкраданні проекту «Стіна» на 4 млн грн

8 Вересня 2016, 10:04

Прикордонників на Харківщині підозрюють у розкраданні військового майна під час реалізації проекту «Стіна» на держаному кордоні України з Росією на суму понад 4 мільйони гривень. Про це повідомляється на сайті Національної поліції.

«Один із заступників керівника Східного регіонального управління Державної прикордонної служби організував схему розкрадання військового майна, а саме коштів під час здійснення закупівель товарів для інженерного облаштування державного кордону України», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що іншими підозрюваними є начальник одного з відділів прикордонної служби та керівники комерційних структур.

«У 2014 році військові уклали договори з товариствами на закупівлю товарів для інженерного облаштування державного кордону України. Зокрема, спостережних вишок та службових модулів. Ціна, яка була зазначена у договорі у декілька разів перевищувала ринкову», – повідомляється на сайті Нацполіції.

У Нацполіції стверджують, що різницю у вартості підозрювані розподілили між собою, а це понад 4,4 мільйони гривень, виділених державою на захист українського кордону.

На підставі ухвали суду правоохоронці провели 17 санкціонованих обшуків у службових кабінетах, за місцем мешкання та офісах фігурантів.

У одного із прикордонників під час обшуку вилучили підроблений паспорт громадянина України на чуже ім’я, але з його фотографією.