Інтер попередньо оцінив збитки від пожежі

7 Вересня 2016, 16:59

Збиток, нанесений в результаті підпалу будівлі, в якій розташований офіс компанії компанії "Національні інформаційні системи", яка виробляє програми для телеканалу "Інтер, попередньо оцінюється в $ 430 тис. Про це 7 вересня в Києві заявив директор "НІС" Олександр Пилипець.

"За попередніми висновками нашої комісії, нанесено збитків на $430 тис.", – сказав він під час засідання комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики.

При цьому Пилипець підкреслив, що це поки що "неофіційна інформація".

Нагадаємо, 4 вересня у Києві невідомі підпалили шини біля студії новин телеканалу Інтер на вул. Щусєва, всередині будівлі сталася пожежа. На Інтері заявили про кількох потерпілих унаслідок підпалу. Згодом стало відомо, що поліція затримала кількох учасників підпалу офісу Інтера. Співробітники Національної поліції Києва вилучили матеріал з камер відеоспостереження біля офісу телеканалу.

5 вересня біля центрального офісу Інтера проходила акція з блокування роботи телеканалу, вона закінчилася вдень 6 вересня. Активісти звинувачували канал у проросійській позиції. ЗМІ повідомили, що «Інтер» пішов на вимогу мітингувальників звільнити ідеолога інформаційної політики Ігоря Шувалова і припинити трансляцію російських серіалів, проте Інтер заперечив будь-які домовленості.