МЗС Чехії звернеться до суду, щоб ліквідувати “представництво ДНР”

2 Вересня 2016, 10:41

Міністерство закордонних справ Чехії звернеться до крайового суду в місті Острава задля ліквідації громадського об’єднання, що назвало себе "Представницький центр ДНР". Про це заявила речниця МЗС ЧР Міхаелу Ларонову.

За її словами, це об’єднання створює хибне враження, ніби йдеться про офіційне дипломатичне представництво, а його керівниця Неллі Ліскова незаконно використовує титул "почесний консул".

Крім того, напередодні міністр закордонних справ Чехії Любомір Заоралек висловив занепокоєння, що відкриття цього "представництва" матиме негативні дипломатичні наслідки.

"Міністерство вже займається тим, як вирішити ситуацію, не виключаючи можливість ліквідувати це об’єднання", – написав він у листі до чеського євродепутата Яроміра Штетіни.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Міністерство закордонних справ України висловило протест проти відкриття «представницького центру» самоназваної «ДНР» у чеськомі місті Острава.

Крім того, у МЗС Чехії також відреагували на ситуацію із "представництвом ДНР". У відомстві заявили, що направили листа Нелі Лісковій із вимогою негайно припинити використання титулу "почесний консул".

Позначки: