У НАЗК запевнили, що проблеми із е-декларуванням будуть вирішені протягом дня

1 Вересня 2016, 18:45

У Національному агентстві України з питань запобігання корупції заявили про нормальну роботу реєстру електронних декларацій, а незначні проблеми обіцяють вирішити протягом дня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Зазначається, що НАЗК спільно з Державним центром кіберзахисту і протидії кіберзагрозам займаються усуненням деяких технічних недоліків системи електронного декларування, які виникли в четвер з початку її роботи.

Також у відомстві пояснили, що ускладнення при подачі декларацій пов'язані зі специфікою роботи з Інтернет-браузером Google Chrome. Також протягом 2-3 годин НАЗК планує запустити систему пошуку вже внесених в систему декларацій.

Як повідомлялося, 31 серпня Держспецзв'язок сертифікував систему електронного декларування, опівночі 1 вересня систему запустили. Проте виявилося, що вона доступна не для всіх користувачів, деякі браузери не дозволяють перейти до форми декларування, попереджаючи про проблеми з безпекою.

У представництві Євросоюзу в Україні заявили, що технічні проблеми, з якими зіткнулася система електронного декларування після запуску 1 вересня, мають бути розв'язані якнайшвидше.