НАЗК затвердило запуск реєстру електронних декларацій

31 Серпня 2016, 20:39

Національне агентство з питань запобігання корупції затвердило запуск реєстру електронних декларацій 1 вересня. Відповідне рішення було прийнято на засіданні НАЗК в середу, 31 серпня.

"Прийняти в постійну промислову експлуатацію в 00:00 1 вересня 2016 року інформаційно-телекомунікаційну систему єдиного державного реєстру декларацій осіб уповноважених на виконання функцій держави, або місцевого самоврядування", – сказала глава Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак на брифінгу в Києві в середу.

За її словами, тепер в реєстрі будуть зберігатися дані з декларацій чиновників починаючи з цього року, а чиновники, які повинні подати декларації першими, мають 60 днів на це.

Перед цим Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації передала Національному агентству атестат відповідності комплексної системи захисту інформації єдиного реєстру електронних декларацій.

"Згідно з рішенням Держспецзв'язку передаю атестат відповідності комплексної системи захисту інформації Єдиного державного реєстру декларацій осіб уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування", – сказав глава Держспецзв'язку Леонід Євдоченко.

Корчак зазначила, що рада отримати цей довгоочікуваний документ.

Як повідомлялося, 31 серпня Держспецзв'язок сертифікував систему електронного декларування.

Нагадаємо, систему електронного декларування запустили опівночі 15 серпня без сертифікації. Раніше Державна служба спеціального зв'язку й захисту інформації відмовила у видачі атестата відповідності системи електронного декларування.

Згодом Держспецзв'язок передав НАЗК текст технічних зауважень до системи електронного декларування.