МЗС вимагає від Росії розслідувати напад на українське посольство у Москві

30 Серпня 2016, 20:53

Міністерство закордонних справ України вимагає від російської сторони провести всебічне розслідування нападу на Посольство України в Російській Федерації, скоєного 27 серпня. Про це йдеться у надісланій на адресу МЗС Російської Федерації ноті протесту, повідомляється на сайті МЗС.

У заяві наголошується, що такі дії грубо порушують положення Віденської конвенції про дипломатичні відносини 1961 року та інші міжнародно-правові зобов’язання російської сторони.

«Такі протиправні дії, що були здійснені за фактичної бездіяльності правоохоронних органів Російської Федерації, свідчать про спланований та, очевидно, санкціонований характер цієї провокативної акції», – йдеться в документі.

МЗС закликає російську сторону припинити психологічний тиск на співробітників українського дипломатичного представництва та забезпечити відповідні умови для належного функціонування Посольства України в РФ.

Нагадаємо, 27 серпня пізно ввечері кілька десятків агресивно налаштованих людей прибули до будівлі української дипмісії у Москві. Вони запалили фаєри і кидати в посольство яйця і помідори.

Варто зазначити, що у ніч на 27 серпня в Києві невідомі розписали будівлю Російського центру науки і культури гаслами з вимогою звільнити незаконно засуджених у РФ українців.