Президенти України і Польщі прийняли спільну декларацію

24 Серпня 2016, 14:19

Президенти України і Польщі Петро Порошенко і Анджей Дуда прийняли спільну декларацію.

"Я дякую нашим співробітникам за підготовку спільної, дуже важливої декларації, з якої ви вже скоро ознайомитеся, я думаю, що за вашого посередництва вона буде представлена громадськості", – сказав Дуда після зустрічі з президентом Порошенком у Києві в середу.

"Я хотів подякувати нашим командам за те, що вони склали чудову спільну декларацію, яка сьогодні створена за результатами нашої зустрічі", – сказав, у свою чергу, Петро Порошенко.

Як повідомляє українська служба "Польського радіо", в декларації йдеться про стратегічне партнерство, підтримку прозахідних прагнень України та історичного діалогу. Згадано також, що Польща була першою країною світу, яка визнала незалежність України.

У спільній декларації йдеться і про те, що в історії обох країн були трагічні сторінки.

Крім того, згадується про європейську інтеграцію України, яку Польща послідовно підтримує. Так, Варшава виступає за скасування віз ЄС для українців.

"Президенти відзначили, що Польща буде підтримувати українські реформи. Варшава і Київ декларують, що будуть підтримувати і захищати польську і українську національні меншини", – інформує "Польське радіо".

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда прилетів у Київ на святкування Дня незалежності України. Після цього Порошенко і Дуда провели переговори.