НАБУ дали доступ до документів “Укрзалізниці” через можливу розтрату

22 Серпня 2016, 19:19

Солом'янський районний суд Києва задовольнив клопотання Національного антикорупційного бюро України про надання тимчасового доступу до ряду документів публічного акціонерного товариства "Укрзалізниця" і вилучення їх завірених копій. Про це свідчить постанова суду, оприлюднена в Єдиному реєстрі судових рішень.

Так, мова йде про розслідуване НАБУ кримінальне провадження щодо закупівлі в кінці 2015 року для потреб "Укрзалізниці" кріплень для шпал, вартість яких нібито була завищена майже в два рази, в порівнянні з ринковою ціною.

Так, товар був закуплений на суму 162,4 млн гривень.

Відзначається, що закупівлю проводили службові особи держпідприємства "Управління промислових підприємств державної адміністрації залізничного транспорту України" для потреб ПАТ "Укрзалізниця", а в якості посередника був використаний ПрАТ "Коростенський завод залізобетонних шпал".

Разом з тим даний завод не є виробником зазначеної продукції. У зв'язку з цим продукція була придбана у інших постачальників, а саме: ТОВ "НВФ Колія", ТОВ "Промбудколія", ТОВ "Корпорація КРТ", ТОВ "Арго", ТОВ "Метінвест-СМЦ" і ПАТ "Дніпропетровський стрілочний завод".

"Вбачається наявність ознак розтрати майна (коштів), вчиненої в особливо великих розмірах", – вважають в НАБУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що суд надав дозвіл Головній військовій прокуратурі на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно колишнього міністра оборони України Михайла Єжеля.