Українські урядовці пройшли тренінги з е-декларування

20 Серпня 2016, 18:57

Секретаріат Кабміну спільно з Програмою розвитку ООН забезпечив проведення тренінгів з електронного декларування доходів для заступників міністрів та керівників центральних органів виконавчої влади. Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

Учасникам тренінгів були надані методичні та практичні рекомендації, а також відповіді на запитання, що виникли в ході тестового заповнення декларацій.

Нагадується, що, відповідно до закону «Про запобігання корупції», впродовж 60 днів після запуску системи електронного декларування декларації мають подати особи, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище. Це близько 50 тисяч високопосадовців, серед яких президент, прем’єр-міністр, члени уряду, народні депутати України, заступники міністрів, керівники центральних органів виконавчої влади та їх заступники. Всі інші державні службовці почнуть заповнювати електронні декларації з 1 січня 2017 року.

Нагадаємо, систему електронного декларування запустили опівночі 15 серпня без сертифікації. Раніше Державна служба спеціального зв'язку й захисту інформації відмовила у видачі атестата відповідності системи електронного декларування. Згодом Держспецзв'язок передав НАЗК текст технічних зауважень до системи електронного декларування.

17 серпня було прийняте рішення, що Держспецзв'язок повинен доопрацювати перші три модулі програмного забезпечення до 31 серпня 2016 року.

18 серпня на засіданні Національного агентства із запобігання корупції ухвалили рішення, згідно з яким суб'єкти декларування будуть подавати свої електронні декларації з 1 вересня 2016 року.