Поліція підтвердила, що на Закарпатті впіймала п’яного суддю за кермом BMW

18 Серпня 2016, 09:44

Поліція підтвердила, що напередодні зупинила у Мукачеві нетверезого суддю Ужгородського міськрайонного суду за кермом автівки, вміст алкоголю в крові якого перевищував норму в 11 разів. Про це повідомив прес-секретар патрульної поліції Ужгорода Ернест Завадський.

"Так, можемо офіційно підтвердити, вчора в перший день патрулювання, на стаціонарному посту у Мукачево, на виїзді з міста, вони (патрульні – ред.) зупинили за порушення правил дорожнього руху сріблястий BMW і попросили документи у водія. Той перебував у стані алкогольного сп’яніння. Його перевірили, результат був 2,24 проміле", – сказав Завадський.

За його словами, пізніше з'ясувалося, що за кермом перебував суддя.

"Суддівський імунітет затриманого грає велику роль, але коли людина затримана з такими ознаками, суддя це чи ні, якщо він дав згоду на обслідування, то його мали право обслідувати на алкоголь", – зазначив прес-секретар патрульної поліції.

Він також повідомив, що судді загрожує штраф у вигляді 10 200 грн та позбавлення права керування на рік.

Нагадаємо, раніше місцеві ЗМІ повідомили, що в Мукачеві поліція зупинила авто з п'яним суддею за кермом. Зазначається, що суддя – Михайло Ротмістренко, за попередніми даними, племінник екс-голови Конституційного суду України Андрія Стрижака.